Workshop omgaan met verandering voor leiders

Omgaan met Verandering voor Leiders: De Kunst van Inspirerend Leiderschap

 Leiderschap in Verandering

Als leider is het cruciaal om te begrijpen hoe je een team effectief door veranderingen kunt loodsen. In plaats van overmatig te denken, moeten leiders leren handelen op een manier die teams motiveert en inspireert. Leiden met gebruik van hoofd, hart en handen.

Leiderschap als Improvisatie

Stap binnen in de wereld van inspirerend leiderschap met de gebruik van de lessen uit het improvisatiecabaret. Hier ervaren leiders hoe ze flexibel moeten zijn, aangezien niets vaststaat en alles voortdurend verandert. Leer hoe je als leider reageert wanneer situaties anders lopen dan verwacht. Rust te vinden in de chaos en volledig aanwezig te zijn bij wat zich aandient. 

Brein en Leiderschap: Omgaan met Onzekerheid

Ontdek de complexiteit van het leiderschap in veranderende tijden en hoe het brein van leiders automatisch negatieve aannames doet door onzekerheid. Leer technieken om vasthouden aan oud gedrag te vermijden en open te blijven staan voor nieuwe ideeën.

Leiderschap en Improvisatie: Voorkom Vastlopen

Leiders kunnen veel leren van improvisatie, waar gebrekkige communicatie en verkeerde aannames de voorstelling laten vastlopen, laten deze zelfde zaken teams ook vastlopen. Ontdek hoe effectief leiderschap voorkomt dat een organisatie vastloopt in een zee van onzekerheid. 

Overwinnen van Weerstand: Leiders als Voorbeeld

Leiders moeten in staat zijn om weerstand tegen verandering te herkennen en overwinnen. Met humorvolle oefeningen ervaren leiders wat wel en niet werkt bij het leiden van verandering. Ontdek waar de rem zit en vermijd vastlopen door openheid en effectieve communicatie.

Inspirerend Leiderschap in Actie: Vertrouwen en Ontwikkeling

Gebruik geïmproviseerde scènes en verbindingen met theorieën van Covey en het Boeddhisme om leiders te laten ervaren hoe ze van weerstand en onzekerheid naar vertrouwen groeien. Een open mind bevordert effectief leiderschap en stimuleert ontwikkeling.

Leiders als Veranderaars: Na de Workshop

Na de workshop herkennen leiders niet alleen hun eigen onbewuste angstreacties, maar zijn ze ook in staat vertrouwensacties toe te passen en samen te werken aan ontwikkeling. Leer hoe je weerstand binnen het team kunt voorkomen en altijd open blijft staan voor verandering als leider.

Besluiten en Groei: De Kracht van Kleine Stappen

Elke leider neemt na de workshop een besluit over welke kleine stap ze zullen zetten. Leiderschap in de door jou gekozen richting begint met een enkele stap, waardoor de hele groep groeit. De benadering is niet alleen inspirerend, maar biedt ook leiders praktische tools voor het effectief omgaan met verandering.

In de workshop omgaan met verandering nemen we je mee in de bijzondere wereld van het improvisatie cabaret waarin niets vaststaat en alles constant verandert. We laten je ervaren hoe onhandig ons brein met onzekerheid omgaat en hoe je het beste reageert als dingen anders gaan dan jij had gedacht.

MIER, leuk vóór de verandering

Klanten aan het woord

impressie workshop omgaan met verandering

Wil jij een boost voor verandering?

even bellen?

Meer informatie vind je op:

mier.nl

Superhelder.nl