leuke spreker Nieuwjaars-bijeenkomst

Veel bedrijven starten elk jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst vol mooie plannen en goede voornemens. 

Helaas mislukt 92% van alle goede voornemens en worstelen bedrijven met veranderweerstand. Hoe kom je bij de 8%?

Improvisatie cabaretier Michel Verheijden is een leuke spreker die met een paar simpele oefeningen bloot legt waar ons brein bij verandering keer op keer verkeerde aannames doet. Tijdens jouw nieuwjaarsbijeenkomst geeft hij 3 tips hoe hij op het podium bij elke verandering doorpakt en in de flow blijft. 

MIER, leuk voor de verandering

Spreker over goede voornemens

De angstreacties: vechten, vluchten en bevriezen, zijn evolutionair bedoeld voor zelfbehoud. Dat was superhandig om in de oertijd te kunnen overleven, maar in onze moderne tijd zit het, zonder dat we er erg in hebben, samenwerking en verandering in de weg. Als je bijvoorbeeld, zoals wij, scènes improviseert weet je nooit precies wat er gebeurt, maar wil je ondanks podiumvrees toch creatief blijven en niet in de kramp schieten.

Om goed om te kunnen gaan met veranderende omstandigheden moet je precies het tegenovergestelde doen van de angstreacties. Angst verdwijnt door onze drie vertrouwensacties: CommunicerenVerbindenAccepteren

Boost jouw nieuwjaarsbijeenkomst

In een hilarische workshop laten we je de onbewuste angstreacties herkennen en vertellen we over onze vertrouwensacties. Met geïmproviseerde scènes, theorieën van grote goeroes en met verrassende oefeningen laten we je ervaren hoe je van angst naar vertrouwen en dus van zelfbehoud naar samen ontwikkelen gaat.

We laten je voelen wat er gebeurt als je een idee in je hoofd hebt als de ander aan het woord is. Hoe je worstelt met je eigen idee als je samen een zin moet formuleren door om de beurt een woord toe te voegen. En hoe we geneigd zijn om te focussen op onmogelijkheden in plaats van op de mogelijkheden. 

Na afloop van de workshop herkennen de deelnemers hun onbewuste angstreacties bij veranderingen en zijn in staat met vertrouwensacties samen te werken en te ontwikkelen. Bovendien laten we elke deelnemer een besluit nemen over welke kleine stap ze vanaf vandaag gaan zetten. Want veranderen in de richting die je zelf kiest begint met een stap. Op die manier zal de hele groep groeien. Leuk, simpel en positief.

Klanten aan het woord

impressie workshop omgaan met verandering

Wil jij een boost voor verandering?

even bellen?

Meer informatie vind je op:

mier.nl

Superhelder.nl