Workshop verandering
in de zorg

De wereld van de zorg verandert razendsnel. De zorgvraag groeit explosief waardoor er een nijpend tekort aan zorgpersoneel ontstaat. De druk om oude werkwijzen los te laten en over te stappen op nieuwe manieren van zorgverlenen is onvermijdelijk.

Maar loslaten van oude vertrouwde werkwijzen vind ons brein lastig en tegelijk voelen nieuwe werkwijze onwennig. De uitdaging is om met je team soepel mee te bewegen

In de workshop omgaan met verandering ontdek je met humor en veel oefeningen wat je kan doen om open te blijven staan voor elke verandering.

MIER, leuk vóór de verandering

Verandering in de zorg

In deze workshop ontdek je met een paar improvisatie oefeningen al vrij snel hoe ons natuurlijke gedrag verandering in de weg zit. Van nature vinden mensen op een podium staan doodeng waardoor ineens goed zichtbaar word hoe onze angstreactie ons van verandering af houden.

Door podiumvrees ontstaat er een gebrekkige communicatie waardoor er al snel verkeerde aannames worden gedaan over wat de ander bedoeld. Op zoek naar zekerheid gaan we meer vasthouden aan onze eigen ideeën waardoor we minder open staan voor de ideeën van anderen. En dat is precies wat er ook gebeurd bij veranderprocessen. Uit onzekerheid doet ons brein automatisch negatieve aannames over de verandering en houdt voor de zekerheid vast aan oud gedrag. Bij het improviseren loopt je voorstelling dan gelijk vast en in organisaties zorgt dat voor een hoop gedoe. En dat wil je niet. De grote vraag is natuurlijk hoe blijf je open staan voor elke verandering en hoe krijg je iedereen mee?

Ontdek jouw weerstand tegen verandering

Met eenvoudige, komische oefeningen laten we je ervaren wat wel en niet werkt bij verandering. Ontdek waar jouw rem zit en voorkom dat je vastloopt. Twee aan twee creëer je een verhaal door om de beurt een woord te zeggen, waarbij elke vorm van controle averechts werkt. Voel hoe de dynamiek verandert wanneer je een idee loslaat en echt naar elkaar luistert.

Onze workshop integreert geïmproviseerde scènes, verbindt met Covey’s en Boeddhistische theorieën, en presenteert verrassende oefeningen die je laten groeien van weerstand en onzekerheid naar vertrouwen. Na afloop herkennen deelnemers hun onbewuste angstreacties en zijn ze in staat met vertrouwen samen te werken en te ontwikkelen. Leer weerstand in je team te vermijden en blijf openstaan voor verandering.

Iedere deelnemer maakt een besluit over welke kleine stap ze na de workshop gaan zetten. Veranderen in de richting die je zelf kiest begint immers met één enkele stap. Zo groeit de hele groep, en dat alles op een leuke, eenvoudige en positieve manier.

 

Klanten aan het woord

workshop omgaan met verandering in de zorg

Wil jij een boost voor verandering?

even bellen?

Meer informatie vind je op:

mier.nl

Superhelder.nl