Workshop omgaan met verandering

Hoe krijg je een team mee in verandering? Denk daar maar eens over na. Of liever niet eigenlijk, want veel teams denken juist teveel na als ze een verandering ingaan. Hierdoor ontstaan al snel aannames en groeien de ideeën over hoe het ‘zou moeten’ uit elkaar.

In de workshop omgaan met verandering nemen we je mee in de bijzondere wereld van het improvisatie cabaret waarin niets vaststaat en alles constant verandert. We laten je ervaren hoe onhandig ons brein met onzekerheid omgaat en hoe je het beste reageert als dingen anders gaan dan jij had gedacht.

In de workshop omgaan met verandering ontdek je met humor en veel oefeningen hoe jouw brein constant onterechte aannames doet en wat je kan doen om open te blijven staan voor elke verandering.

MIER, leuk vóór de verandering

Workshop de kunst van het veranderen

Improviseren is een hele heldere metafoor voor de vaak onhandige manier waarop we in het dagelijks leven omgaan met verandering. Doordat mensen zich op een podium geremd voelen en meer gaan nadenken ontstaat er gebrekkige communicatie en verkeerde aannames over wat de ander bedoelt. Hierdoor neemt de onzekerheid juist verder toe, klampen ze zich vast aan eigen ideeën en staan ze niet meer open voor nieuwe ideeën van de ander.” 

En dat is precies wat er ook gebeurd bij veranderprocessen. Uit onzekerheid doet ons brein automatisch negatieve aannames over de verandering en houdt voor de zekerheid vast aan oud gedrag. Bij het improviseren loopt je voorstelling dan gelijk vast en in organisaties zorgt dat voor een hoop gedoe. En dat wil je niet. De grote vraag is natuurlijk hoe blijf je open staan voor elke verandering en hoe krijg je iedereen mee?

Ontdek jouw weerstand tegen verandering

In deze workshop omgaan met verandering laten we je met een paar simpele hilarische oefeningen ervaren wat wel en niet werkt bij verandering. Als je eenmaal ziet waar jouw rem zit kan je voorkomen dat je vastloopt. Je doet tijdens deze workshop een hele leuke oefening waarin je in tweetallen een verhaal maakt door om de beurt een woord te zeggen en merkt dat elke vorm van sturing en controle averechts werkt. Je voelt wat er gebeurt als je een idee in je hoofd hebt als de ander aan het woord is en dat je pas los komt van je eigen idee als je meer naar elkaar luistert.

Met geïmproviseerde scènes, links naar de theorieën van Covey en het Boeddhisme en met verrassende oefeningen laten we je tijdens de workshop omgaan met verandering ervaren hoe je van weerstand en onzekerheid naar vertrouwen groeit en met een open mind meer openstaat voor ontwikkeling.

Na afloop van de workshop omgaan met verandering herkennen de deelnemers hun onbewuste angstreacties bij veranderingen en zijn in staat met vertrouwensacties samen te werken en te ontwikkelen. Je weet hoe je weerstand bij je team kan voorkomen en hoe je open blijft staan voor verandering.

Bovendien laten we elke deelnemer een besluit nemen over welke kleine stap ze na de workshop gaan zetten. Want veranderen in de richting die je zelf kiest begint met een stap. Op die manier zal de hele groep groeien. Leuk, simpel en positief.

Klanten aan het woord

impressie workshop omgaan met verandering

Wil jij een boost voor verandering?

even bellen?

Meer informatie vind je op:

mier.nl

Superhelder.nl